Polityka Prywatności Cookies Rodo

Polityka Prywatności Cookies Rodo

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.

Dodatkowe informacje:

Polityka prywatności serwisu premiumpolska.pl

Dane osobowe użytkowników przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204)

Zbiór zgromadzonych danych osobowych użytkowników przechowywany jest na serwerze portalu premiumpolska.pl. Dostęp do bazy danych posiada jedynie osoba zajmująca się administracją tej bazy w serwisie.

Prawo do modyfikacji jak i usunięcia danych osobowych przysługuje każdemu użytkownikowi, który udostępnił nam swoje dane.

Serwis premiumpolska.pl nie sprzedaje, nie udostępnia oraz nie użycza zgromadzonych u siebie danych osobowych użytkowników. Jedyna możliwość udostępnienia danych osobowych może mieć miejsce wówczas, gdy odbywa się to za wyraźną zgodą użytkownika.

W sytuacji, gdy dowiemy się o fakcie, że dane osobowe w sposób niezamierzony pochodzą od osoby, która nie ukończyła 18 roku życia, niezwłocznie usuniemy takie informacje z naszych baz.

Pliki cookies

Zgodnie z art. 173 ust. 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004 r. Nr 171, poz. 1800) informujemy, że podmiotem zamieszczającym na Państwa urządzeniu końcowym pliki cookies jest operator serwisu premiumpolska.pl.
Cookies dostarczają nam potrzebnych danych statystycznych informujących o korzystaniu przez naszych użytkowników z poszczególnych stron serwisu.
Pliki (cookies), z których korzysta serwis premiumpolska.pl (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
Użytkownik ma możliwość w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki tak, aby zablokować obsługę plików (cookies). Należy pamiętać jednak, że takie działanie może spowodować utrudnienia przy korzystaniu z niektórych funkcjonalności serwisu.

Linki do innych stron internetowych

W serwisie premiumpolska.pl umieszczone są linki, które kierują do innych stron internetowych.
Serwis premiumpolska.pl nie odpowiada za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli tych stron.
Serwis premiumpolska.pl zdecydowanie zachęca wszystkich użytkowników do zapoznania się z treścią dotyczącą regulaminu oraz ochrony prywatności umieszczaną na stronach, do których kierują linki znajdujące się w serwisie premiumpolska.pl.

Zmiana polityki prywatności

Serwis premiumpolska.pl zastrzega sobie prawo do aktualizacji polityki prywatności, o czym zawsze poinformuje swoich użytkowników na stronach serwisu premiumpolska.pl.

Pytania / kontakt

Szanowni Państwo, jeśli mielibyście jakiekolwiek pytania lub uwagi dotyczące Polityki Prywatności, prosimy o kontakt na adres e-mail: sprzedaz@premiumpolska.pl

Czym są cookies?

Cookies to małe pliki zawierające liczby lub litery, przechowywane w urządzeniach użytkowników podczas korzystania ze stron internetowych lub aplikacji. Cookies wykorzystywane są do zapewnienia przyjaznego korzystania z naszego Serwisu poprzez zapamiętywanie Twoich preferencji. Bez używania plików cookies korzystanie z naszego Serwisu byłoby mniej przyjazne dla użytkownika.

Związek Pracodawców Branży Internetowej IAB Polska w trosce o edukację internautów przygotował zestaw wytycznych, który pełniej tłumaczy mechanizmy związane z plikami cookies.
W celu uzyskania dodatkowych informacji na temat cookies, proponujemy odwiedzić adres: www.wszystkoociasteczkach.pl.

Prezentowana treść w serwisie premiumpolska.pl

Treść prezentowanych ogłoszeń ma charakter wyłącznie informacyjny, nie stanowi oferty sprzedaży w myśl art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego, serwis premiumpolska.pl, sprzedający oraz inne osoby/podmioty przekazujące czy umieszczające informacje na w/w serwisie nie odpowiadają za ewentualne błędy oraz nieaktualności ogłoszenia w przypadku wcześniejszej sprzedaży pojazdu lub usunięcia z serwisu premiumpolska.pl.

Podane w ogłoszeniach kwoty są jedynie cenami orientacyjnymi, mogą one ulec zmianie. Serwis premiumpolska.pl oraz jego kooperatorzy nie zawierają umów rezerwacyjnych czy też umów sprzedaży pojazdów na odległość.

Wiążące ustalenie ceny i wyposażenia pojazdu następują tylko i wyłącznie w pisemnej umowie jego sprzedaży na miejscu u sprzedawcy / właściciela.

Wszelkie prawa zastrzeżone! Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie: logo, nazwy, zdjęć pojazdów oraz treści serwisu bez zgody autora i serwisu jest zabronione.

Szanowni Państwo, jeśli mielibyście jakiekolwiek pytania lub uwagi dotyczące prezentowanych treści w serwisie premiumpolska.pl, prosimy o kontakt na adres e-mail: sprzedaz@premiumpolska.pl

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO:

Niniejszy Obowiązek informacyjny RODO jest Polityką ochrony danych osobowych w rozumieniu RODO – rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119, s. 1).

INFORMACJE RODO:

Głównym powodem, dla którego przetwarzamy Twoje dane osobowe, jest zawarcie i wykonanie umowy kupna/sprzedaży/komisu oraz podjęcie czynności przed zawarciem umowy (np. kontakt z Tobą w celu uzgodnienia szczegółów umowy, przedstawienie oferty, odpowiedź na Twoje zapytania), a także obsługa skarg i reklamacji. Przetwarzane dane osobowe to: imię i nazwisko, adres pocztowy, numer telefonu, adres email, NIP (w przypadku osób prowadzących działalność gospodarczą), kod pocztowy, miejscowość, kraj zamieszkania, pesel, numer dowodu osobistego lub/i numer paszportu, numer prawa jazdy, numer VIN, numer rejestracyjny. Twoje dane będą przetwarzane przez okres niezbędny dla przedstawienia oferty, maksymalnie 6 miesięcy. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do zawarcia umowy z premiumpolska.pl oraz kooperantami czy podmiotami współpracującymi z w/w serwisem. Twoje dane osobowe wynikające z zawarcia umowy, przetwarzane będą przez okres, w którym mogą ujawnić się roszczenia związane z zawartą umową.

-Twoje dane będą zbierane do zawarcia umowy i świadczenia usługi jazdy testowej. Przetwarzane dane osobowe to: imię i nazwisko, adres, numer dowodu osobistego. Podanie danych jest niezbędne do wykonania usługi, a Twoje dane będziemy przetwarzać przez okres 3 lat.

-W przypadku, gdy wyrazisz na to odrębną zgodę wówczas będziemy przetwarzali Twoje dane osobowe dla celów marketingowych (w tym marketingu bezpośredniego) z wykorzystaniem komunikacji telefonicznej lub elektronicznej w celu przedstawienia ofert, reklam i promocji, co będzie wówczas działaniem w
oparciu o prawnie usprawiedliwiony interes administratora danych osobowych. Przetwarzane dane osobowe to: imię i nazwisko, numer telefonu, adres email. Dane będą przetwarzane na podstawie Twojej zgody.

-Twoje dane będziemy przetwarzać w celach zawarcia umowy i świadczenia usługi pośrednictwa finansowego i ubezpieczeniowego. Przetwarzane dane osobowe to: imię i nazwisko, adres, pesel, numer VIN, numer rejestracyjny, numer telefonu, adres email, dokument zakupu pojazdu. Podanie danych jest niezbędne do wykonania umowy/usługi, a Twoje dane będziemy przetwarzać przez okres 7 lat.

-Twoje dane będziemy także przetwarzać w celach podatkowych. W takim przypadku podstawą przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych będą przepisy prawa, które nakazują nam przetwarzanie danych w celach rozliczeniowo-podatkowych. Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne dla zawarcia i wykonania umowy. Dane będą przetwarzane przez okres 7 lat.

Zbierane dane będziemy także przetwarzać w celu dochodzenia naszych praw i obrony przed roszczeniami, przy czym w tym wypadku dane te będziemy przetwarzać na podstawie realizacji swoich prawnie uzasadnionych interesów. W szczególności chodzi o:

– dochodzenie zapłaty należności z tytułu zawartej umowy. Przetwarzane dane osobowe to: imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer rachunku bankowego. Przetwarzanie będzie dokonywane, aż do przedawnienia roszczeń z umowy lub ich wcześniejszego zaspokojenia, nie dłużej niż 7 lat.

Podczas Twojej wizyty na stronie internetowej automatycznie zbierane będą dane dotyczące Twojej wizyty.

Twoje dane (wizerunek) będą wykorzystywane w celu zapewnienia bezpieczeństwa w związku z monitorowaniem obiektów. Dane będą przetwarzane przez 6 miesięcy od rejestracji nagrania.

ZASADY OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH:

Premiumpolska.pl przetwarza dane osobowe z poszanowaniem następujących zasad:
w oparciu o podstawę prawną i zgodnie z prawem (legalizm);
rzetelnie i uczciwie (rzetelność);
w sposób przejrzysty dla osoby, której dane dotyczą (transparentność);

w konkretnych celach i nie „na zapas” (minimalizacja);
nie więcej niż potrzeba (adekwatność);
z dbałością o prawidłowość danych (prawidłowość);
nie dłużej niż potrzeba (czasowość);
zapewniając odpowiednie bezpieczeństwo danych (bezpieczeństwo).

KOMU UDOSTĘPNIAMY TWOJE DANE?

Odbiorcami Twoich danych będą:
-nasi upoważnieni pracownicy, współpracownicy, kooperatorzy, niezbędne upoważnione podmioty współpracujące po to, by mogli wykonać swoje obowiązki;
-nasi dostawcy usług -m.in. usługi księgowe, prawne, informatyczne, bankowe i usługi związane z technologią, agencje reklamowe;
-inni odbiorcy – np. firmy kurierskie, firmy telekomunikacyjne;
-organy publiczne, w tym urzędy skarbowe, policja, organy ścigania, w związku z prowadzonymi przez nie postępowaniami;
-podmioty i organy powołane do nakładania i egzekwowania opłat za korzystnie z dróg publicznych oraz grzywien, mandatów karnych.

JAKIE PRZYSŁUGUJĄ CI UPRAWNIENIA W ZWIĄZKU Z PRZETWARZANIEM PRZEZ NAS TWOICH DANYCH?
-prawo żądania od nas dostępu do swoich danych osobowych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia („prawo do bycia zapomnianym”) lub ograniczenia przetwarzania;
-prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
-prawo do zaprzestania przenoszenia danych przetwarzanych w związku z wykonaniem umowy lub na podstawie Twojej zgody;
-jeżeli podstawą przetwarzania jest Twoja zgoda, posiadasz prawo do cofnięcia zgody w każdym czasie, co nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych, którego dokonaliśmy na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Realizacji powyższych praw możesz dokonać drogą mailową na adres: sprzedaz@premiumpolska.pl

O Premium Polska:
Premium Polska to darmowa inicjatywa hobbystów motoryzacyjnych – to nazwa oraz platforma internetowa, która zrzesza firmy oraz właścicieli samochodów. Platforma i nazwa Premium Polska jest darmowa i ani właściciele ani administratorzy czy też inne osoby nie pobierają opłat za umieszczanie zdjęć i opisów pojazdów i innych informacji. Platforma / nazwa Premium Polska służy wyłącznie do umieszczania informacji związanych z samochodami w celu konfrontowania kupujących z konkretnymi sprzedającymi bez pobierania żadnych opłat. Nazwa Premium Polska w zamyśle administratorów i twórców oznacza samochody pochodzące z polskiej sieci dealerskiej, sprawdzone przez właścicieli czy sprzedawców, z historią pochodzenia etc. Konkretny sprzedawca i kupujący zgodnie z polskim oraz europejskim prawem zobowiązany jest do rozliczenia płatności i formalności z wszelkimi urzędami czy jednostkami administracyjnymi we własnym zakresie. Założyciele i administratorzy ze skrupulatną dociekliwością starają się dopilnować, aby nazwa platforma i sprzedaż przez poszczególnych sprzedawców czy kupno przez poszczególnych kupujących była zgodna z polskim prawem jednakże założyciele i administratorzy Premium Polska nie ponoszą odpowiedzialności za niedopełnienie formalności czy płatności ze strony poszczególnych sprzedawców i kupujących.

W razie jakichkolwiek uwag czy skarg uprzejmie prosimy o kontakt sprzedaz@premiumpolska.pl

Z wyrazami szacunku
Team PREMIUM POLSKA

KONTAKT

ZAPRASZAMY

Z uwagi na fakt, iż obiekt jest na terenie zamkniętym i strzeżonym, uprzejmie prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny.

602 76 09 09

sprzedaz@premiumpolska.pl

ul. Jana Henryka Dąbrowskiego / Szczecin (wejście od J.H. Dąbrowskiego 38, brama wjazdowa za biurowcem Ornament)

str1

Menu